Sterilizarea corecta a instrumentarului tehnic

Sterilizarea corecta a instrumentarului tehnic
Pe langa serviciile ireprosabile pe care trebuie sa le oferi clientelor tale, este necesar sa te asiguri ca și conditiile in care lucrezi sunt cele in care normele de igiena sunt respectate. Sanatatea celor care iti trec pragul este cel mai relevant aspect al unei munci bine făcute. Este foarte important să te asiguri că instrumentele sunt dezinfectate și sterilizate.
Curatarea corectă a instrumentelor nu este doar un mod prin care iti protejezi clientele, ci unul prin care ai grija si de tine. De aceea, cunoasterea dezinfectantilor si a metodelor optime de sterilizare este indispensabila în cazul meseriei tale.Care este pericolul?Infectiile de piele, la fel si contaminarea cu sange infectat, sunt cauzate de transferul de microbi de la un individ la celalalt prin intermediul instrumentelor utilizate la salon. Aceste instrumente pot fi adevarate focare de infectie, asa ca dezinfectarea instrumentarului este prioritatea numărul 1 pentru orice tehniciana.
Bacteriile sunt responsabile de un numar foarte mare de boli si afecțiuni. Bacteria creste și se reproduce. Aceste microorganisme trăiesc si se multiplica in mediile calde, intunecate si murdare unde gasesc hrana din abundența.
Mainile murdare si instrumentele nesterilizate sunt principalele surse ale acestor tipuri de infectii. Ranile deschise, secretiile nazale si bucale, canile si prosoapele folosite la comun sunt alte pericole la care clientele pot fi expuse. Din acest motiv, practica sterilizarii si a dezinfectarii este absolut necesara atunci cand ai cliente zilnic.Curatarea si dezinfectarea (sterilizarea)In calitate de tehnician care intra in contact cu diferite persoane, este de datoria ta sa eviti raspandirea bacteriilor. In acest sens, trebuie sa urmezi o curatare si o dezinfectare corecta, pentru a nu-ti pune în pericol sanatatea ta si a clientelor tale.
In primul rand, exista o diferenta intre a curata si a dezinfecta un obiect. Curatarea presupune inlaturarea murdariei vizibile de pe anumite suprafete. Atunci cand faci acest lucru, indepartezi majoritatea bacteriilor, virusilor si a fungilor, pe cand dezinfectarea ucide  bacteriile ramase dupa curatare.
Dezinfectarea (sau sterilizarea) presupune scufundarea instrumentelor într-o solutie dezinfectanta si lasarea acestora timp de 15 minute. In acest proces, sunt ucisi toti agentii patogeni, iar unealta va putea fi folosita în siguranta la urmatoarea clienta.
Este foarte important ca acesti pasi sa fie făcuti exact in aceasta ordine, deoarece doar în acest mod poti obtine rezultatele pe care le doresti.Cum se face o dezinfectare corectaDezinfectarea instrumentelor tehnice presupune sterilizarea obiectelor poroase, a celor non-poroase, dar si a produselor cosmetice.
Obiectele poroase pe care le folosesti sunt prosoapele si toate obiectele din tesătură cu care intra în contact clienta. Acestea, pe langă spalarea cu clor la o temperatura mare, trebuie sa mai fie igienizate si cu o solutie de apa si izopropil, in concentratie de 70-90%, sau alcool etilic.
Atentie! Daca aceste obiecte intra in contact cu pielea unei persoane care sufera de o anumita afectiune sau cu sangele, trebuie aruncate.
Instrumentelor non-poroase metalice, de sticla sau din fibra de sticla (forfecute, pile, unghiere) trebuie sa le acordam o atenție speciala atunci cand le dezinfectam, folosind doar agenți speciali ce se utilizeaza in spitale si care sunt inregistrati la Agentia pentru Protectia Mediului. Toate instrumentele de acest tip care intra in contact cu pielea trebuie curatate si dezinfectate imediat ce clienta pleaca.
Nici produsele pe care le folosim nu trebuie ignorate, deoarece se pot raspandi microbii si bacteriile pe suprafața acestora, dupa contactul cu o clienta. Desi recipientele sunt facute in asa fel incat sa nu permita supravietuirea microbilor, este bine sa folosim alcool etilic si dischete demachiante pentru a ne asigura ca nu dam mai departe microbii urmatoarei cliente.Toti pasii de urmat trebuie efectuati cu manusi in maini.Pași de urmat
1.       Foloseste o periuta deasa si sapun lichid pentru a indeparta din reziduurile vizibile ramase pe suprafata instrumentelor.
2.       Trece-le sub jetul de apa calda si asigura-te ca indepartezi toata spuma. Dupa ce faci acest lucru, usuca fiecare instrument in parte cu ajutorul unui prosop de hartie.
3.       Intr-un vas suficient de mare, lasa instrumentele la sterilizat într-un dezinfectant cu spctru larg antifungic si antibacterian care sa fie neaparat inregistrat la Agentia pentru Protectia Mediului si care are cele mai bune rezultate în spitale. Ai grija ca durata de dezinfectare sa fie exact cea specificata in instructiuni. In cazul instrumentelor abrazive, pe langa lasarea acestora in dezinfectant, mai este necesara si o pulverizare cu izopropil spray sau alcool etilic. Dupa ce faci acest lucru, lasa-le sa se usuce cel putin 5 minute.
4.       Scoate apoi  instrumentele din substanta activa. Asează-le pe un prosop uscat si dezinfectat si lasă-le cateva minute sa se usuce.
5.       Un pas la fel de important este depozitarea instrumentarului. Intreg procesul de dezinfectare poate fi în zadar dacă locul de depozitare este plin de germeni și de bacterii. Așaza-le în recipiente separate și curatate în prealabil.Alte reguli importante de igiena


Salonul
Incaperea in care iti primesti clientele trebuie sa fie bine aerisita, chiar si în timp ce faci unghiutele. Asigura-te ca nu exista urme de praf sau resturi de unghii. Este bine sa ai în camera un container special in care sa arunci reziduurile. In aceasta camera accesul animalelor sau a copiilor trebuie să fie interzis.
Asadar, nu ignora cel mai important pas în realizarea unei manichiuri ireprosabile, iar clientele tale cu siguranta vor aprecia grija pe care le-o porti.
 
 

Suport clienti 10:00-18:00

0785818770 support@baff.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!