16 Sfaturi Pentru Profesionistii Din Arta Unghiilor In Realizarea De Poze Deosebite Si Cu Impact

16 Sfaturi Pentru Profesionistii Din Arta Unghiilor In Realizarea De Poze Deosebite Si Cu Impact
Indiferent de scopul pentru care realizezi pozele, exista cateva recomandari de la specialistii in fotografie si editare foto pentru a realiza poze cat mai reusite cu instrumentele pe care le avem fiecare dintre noi la dispozitie. 

Toata lumea a auzit de expresia „o poza face cat o mie de cuvinte”, dar cum punem cu adevarat asta in practica cel mai bine? si finalmente cum facem poze deosebite care sa fie remarcate in platformele de social media?, determinand reactii pozitive.

Pentru a veni in sprijinul tau, in cadrul acestui articol am selectat atent sfaturi utile si usor de pus in aplicare, inglobate intr-un ghid dedicat, care te poate ajuta sa te faci remarcata. 

Avand poze de o calitate semnificativ mai mare ceilalti tehnicieni de unghii sau profesionnisti in arta unghiilor, poti atrage mult mai usor atentia unor noi cliente precum si fidelitatea acestora. 

1.    Sursa buna de lumina
Inainte de a face orice poza asigura-te ca ai foarte multa lumina. Cea mai buna solutie este lumina naturala, dar poti pozitiona mana sau piciorul cu modelul de unghii realizat sub lampa de lucru.

2.    Curata lentila 
Curata lentila camerei telefonului sau a apratului cu care urmeaza sa faci pozele cu mare atentie sau realizeaza cateva poze test. 

3.    NU folosi ZOOM-ul 
Nu folosi zoom-ul atunci cand faci poza si evita folosirea blitz-ului (flash-ului). Foloseste lumina ambientala in lipsa luminii naturale. Incearca sa pozezi la distante diferite intre aparatul cu care faci pozele si obiectul respectiv. 

4.    Degete curate si uscate
Asigura-te ca degetele de la maini sau de la picioare sunt perfect curate si uscate dupa realizarea manichiurii respectiv a pedichiurii, ca uleiul de cuticule a intrat complet in piele, ca nu sunt  urme de materiale folosite pe cuticule sau degetele clientei.

5.    Semnatura personala
Poti utiliza programe pentru calaculator ca Paint, Corel Draw sau Canva pentru a-ti adauga semnatura sau numele pe poza modelului tau (watermark). Sau poti descarca aplicatii direct pe telefonul mobil precum:  VSCO Cam, Pomelo și Pixlr. Daca nu esti o persoane tehnica si nu te descurci, atunci in momentul in care faci poza, pozitioneaza mainile pe o bucata de hartie printata anterior cu semnatura ta sau cu numele tau. 

6.    Date de contact
Pe langa semnatura personala este strict necesar sa Introduci in cadrul pozei cu manichiurile realizate cel putin o modalitate de contact: telefon, adresa de e-mail, site, pagina de facebook sau alte platforme de social media. Poti face acest lucru in mod similar cu semnatura, ori prin intermediul programelor sau aplicatiilor ori prin tiparirea anterioara a unei coli A4 sau A3, continand datele de contact, deasupra careia iti vei pozitiona manichiura sau pedichiura realizata.

7.    Pozitionare uniforma
Pozitioneaza degetele de la maini in mod uniform si echilibrat in cadrul pozei. Preferabil incearca sa incadrezi toate cele 10 degete, iar modelul de pe fiecare deget sa fie clar. 

8.    Obiecte decorative
Poti introduce in poza obiecte decorative, produsele folosite sau alte elemente care sunt in contrast sau se asorteaza cu culorile folosite in modelul de unghii, astfel incat sa pui accent pe manichiura. De asemenea, poti utiliza obiecte de vestimentatie si accesorii care se asorteaza cu manichiura pe care ai realizat-o.

9.    Rezolutie maxima
Foloseste rezolutia maxima disponibila pe dispozitivul cu care realizezi pozele. De asemenea, telefoanele si camerele moderne au functii de stabilizare a tremurului mainii, pe care o poti activa cu mare usurinta de meniul camerei. Daca nu stii cum sa faci asta, poti incerca cautand diferite tutoriale video sau ghiduri scris prin google mentionand modelul de telefon pe care il ai. 

10.    Poti utiliza programe sau aplicatii media
Poti utiliza programe pentru calaculator ca Paint sau Canva pentru a modifica poza initiala. Sau poti descarca aplicatii direct pe telefonul mobil precum:  VSCO Cam, Pomelo și Pixlr. Astel de programe si aplicatii pot fi utilizate pentru modificarea usoara a pozei adaugand diferite filte de lumina, contrast sau culoare. O alta posibilitate este utilizarea filtrelor disponibile pe Instagram, de exemplu, pentru pozele pentru care simti nevoie de adjustari sau pur si simplu vrei sa te joci cu culorile pozei. 

11.    Incearca alb si negru
Intodeauna poti incerca fiecare poza sau model in alb si negru lasand doar modelul de unghii in culorile naturale si astfel poza se concentreaza pe modelul de unghii realizat.

12.    Efectul background blurry
Poti folosi efectul background blurry diisponbil in cadrul multor camere foto din telefoanele smart dar si in cadrul aplicatiilor foto, prin care ai posibilitatea de a realiza un background incetosat astfel incat sa pui evidenta manichiura realizata. 

13.    Incearca unghiuri si distante diferite
Realizeaza mai multe poze pentru fecare model schimband unghiul si distanta fata de manichiura, margareta sau fata de obiectul pozat, si alege-o pe cea mai buna. Asigura-te ca sursa de lumina este intotdeauna in spatele aparatului foto. 

14.    Inspira-te din alte poze, colectii sau albume de specialitate
Inspira-te din alte poze, colectii sau albume specializate in arta unghiilor inainte de a realiza poza sau chiar si manichiura. Poti culege idei noi in privinta modelelor de unghii pe care sa le realizezi, cum sa pozitionezi degetele mainilor sau picioarelor, ce unghiuri poti sa folosesti, ce obiecte decorative se potrivesc precum si altele. Concursul Share Nail Design este o solutie buna pentru in aceasta situatia, avand peste 2.000 de modele de unghii realizate de tehnicieni din Romania www.baff.ro/modele-unghii.

15.    Participa la concursuri de modele de unghii
In industria unghiilor exista o serie de concursuri unele serioase alte mai putin serioase, in cadrul carora poti transmite poze cu modele de unghii realizate. Concursul Share Nail Design este o foarte buna solutie, pentru ca ai posibilitatatea de a-ti promova propria imagine prin modelele de unghii realizate, poti aduna de pareri si impresii din partea altor tehnicieni sau din partea unor potentiale cliente, si nu in uitimul rand, pentru ca ai pobilitatea de a castiga premii. Detaii la www.baff.ro/modele-unghii.

16.    Nu incarca poza cu elemente inutile
Nu incarca poza realizata cu elemente care nu sunt strict necesare. Obiectul principal, un element decoraitv, semnatura, date de contact si un mesaj clar si direct, centrand obiectul principal pentru captarea privirii. 

17.    Stabilitatea apartului foto
Asigura-te ca poti realiza poza in cele mai bune conditii de echilibru. Solicita ajutorul unei persoane pentru realizarea pozei si foloseste diferite obiecte pentru a te asigura ca mainile care sustin aparatul sunt sprijinite perfect si nu va fi nici un tremur care sa afecteze calitatea imagnii.  

Poti implementa o parte sau toate aceste recomandari, in oricare dintre situatii pozele tale vor fi mai apreciate si o sa atragi atentia clientelor tale, mult mai usor. Mai mult decat atat, prin intermediul unor astfel de poze bine realizate, transmiti clientelor tale sentimente asociate cu atentia la detalii, increderea si calitatea. Toate aceste lucruri te jor auta pe tine ca tehnician de unghii sa-ti construiesti o imagine mai buna in mediul online care atrage dupa sina o baza de clienti fideli.

Daca ai alte idei care pot fi adaugate acestui ghid te rog sa ni le transmiti prin e-mail la support@baff.ro sau prin facebook: https://www.facebook.com/www.BAFF.ro

Suport clienti 10:00-18:00

0785818770 support@baff.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!